dimecres, 25 de maig del 2011

El finançament il·legal del PPCV, el TSJ i Canal 9

Diumenge passat, durant el programa especial de les eleccions que oferia Canal 9, tot el País Valencià va ser testimoni de la humiliació pública d'una periodista. L'escena va ser la següent: Eva Altaver redactora de TVV estava a la porta de l'ajuntament de València tractant d'explicar la composició del consistori, segons els sondejos a peu d'urna que havia fet la cadena. Al poc de començar la connexió, una multitud, supose que part dels que estaven concentrats des del 15 M -dic supose, però puc estar equivocat, perquè en cap moment van eixir en pantalla-, va començar a llançar fortes consignes contra la televisió pública segrestada pel PP.

"Fuera, fuera!" i "Puta Canal 9, Puta Canal 9!" cridaven. Tot i que els crits no els llançaven contra la periodista en qüestió em va saber molt mal. En primer lloc perquè he treballat vora deu anys com a periodista i he patit alguna situació pareguda. No vaig poder evitar posar-me en la pell de la pobra redactora. Quina cara de terror! Com li tremolava la veu! Per altra banda, també em va saber molt mal perquè conec a Eva ja fa més de quinze anys i puc certificar la seua vàlua personal. Per tant, no em va fer gens de gràcia assistir a la crucifixió pública que va patir la meua companya.

Ara bé, aquests episodis en contra de la RTVV que en els últims temps estan multiplicant-se -desgraciadament-, són culpa del PP valencià i dels titelles que han posat al front de l'ens autonòmic per posar la tele de tots, únicament i exclusivament, al servei d'un partit. Cada informatiu de Canal 9 és un autèntic exemple de com no s'han d'elaborar un noticiari. Amaguen notícies, manipulen la realitat, marginen a determinades persones per la seua manera de pensar... És autènticament fastigós.

Hui, ja no és cap sorpresa, hem assistit a un altre capítol. Resulta que, per fi, aquesta vesprada el TSJ ha fet públic que investigarà la cúpula del PPCV per, entre d'altres delictes, finançament il·legal del partit i subort. És, amb diferència, la notícia política del dia; no creuen? Doncs, per als responsables dels informatius de Canal 9, a penes ha merescut vint segonets. Vint segonets camuflats entre les primàries del PSOE, un nou episodi de l'eterna crisi dels Socialistes Valencians, una valoració de les eleccions d'EU i, com no, la històrica onada de calor que estem patint a la Comunitat des de fa uns dies.

Ho han liquidat en vint segons. Vint segons locutats per la presentadora, amb un llenguatge jurídic extremadament complicat que, per molt que ho he intentat, no he pogut entendre. I a més, per encriptar encara més el missatge, els autors del text -que esticc segur que treballen al carrer Quart de València- s'han permet el luxe d'emprar la paraula castellana 'cohecho', per la genuïna i molt més clarificadora 'suborn'. Vint segons en els quals no han mencionat ni un sol nom dels imputats -la major part d'ells primeres espases del PP valencià-; ni s'ha fet cap esforç per explicar als televidents que el cas Gürthel no són només quatre tratges cutres que van regalar a Paco perquè el Papa el trobara ben guapo.

Ja està bé de tanta manipulació.

4 comentaris:

  1. No sabia això d'Eva Altaver (vaig posar Canal 9 a les dotze de la nit, quan Paco i la dona del vestit roig feien el discurset sobre l'alegria que sentien per l'elecció -tan acertada!- dels valencianets. I el senyor Rus de rerefons...En fi, quina colla...). I després de vore els resultats del conjunt de l'Estat, vaig decidir anar a dormir.
    La manipulació de la nostra televisió "pública" vas més enllà, però és que la majoria absoluta torna a guanyar. I açò és ja increïble i incomprensible. M'indigna molt, perquè és com si tot el que fem no servira de res. Ni llengua ni cultura pròpies... Toros, fallas y olé!
    Bé, i ara d'exàmens a vore si podem traure trellat!
    Una salutació i ànims...! Ens esperen quatre anys...bonics de veres!

    ResponElimina
  2. Sí, sembla que seran quatre anys durs. Però no cal perdre l'esperança. Ja estem davant d'un canvi d'inflexió dels votants valencians. El PP ja ha començat a perdre vots, poquets, però almenys ja no creix.

    Però, mentre arriba el canvi, agafa fort els llibres i sort amb els exàmens.

    ResponElimina
  3. Has vist açò??
    http://www.directe.cat/noticia/156732/francisco-camps-elimina-l-ensenyament-en-valencia

    indignant... I ara què?

    ResponElimina
  4. Sí que ho vist, però no tinc clara l'opinió. He escrit una entrada en la que reflexione sobre la notícia. Espere aportacions. Continua estudiant; que necessitem filòlegs -i filòlogues- ben preparats i preparades.

    ResponElimina