dimarts, 10 de maig del 2011

Compromís entrarà en les Corts, segons una enquesta electoral

El PP tornarà a revalidar la majoria absoluta que té a les Corts Valencianes i tot fa preveure que augmentarà el seu nombre d'escons. Aquest és el titular que es desprén de totes les enquestes electorals que s'han publicat fins el moment. En l'actualitat els homes de Paco (Camps) tenen 54 diputats. Si fem cas de l'enquesta del CIS, aquesta xifra pujarà fins l'esgarrifador nombre de 60. I dic esgarrifador, perquè si amb els indicis de corrupció que hi ha amb determinants membres del consell i, especialment, amb les dades econòmiques que indiquen, clarament, que la gestió de Camps ha sigut molt dolenta, no sé en què pensen la majoria dels valencians a l'hora de votar. Però, en fi, confiem que només es tracte d'un estudi demoscòpic i no d'una predicció.

Aquesta victòria popular continua sent igual de contundent, si ens fixem en l'enquesta que dilluns va publicar el diari Las Provincias. Camps trauria entre 58 i 60 diputats. Per contra, l'enquesta que va publicar el diari Público l'11 d'abril, només preveu que el PPCV aconseguisca un escó més que el 2007, és a dir, 55.

En el que també estan d'acord totes les enquestes és en el primer fracàs (tindrà més oportunitats?) del projecte Alarte. Els socialistes valencians no han sabut rendibilitzar la mala gestió dels populars i, el que és pitjor, tampoc aconsegueixen il·lusionar l'electorat d'esquerres. Ha encertat el PPCV amb el seu victimisme contra els socialistes i ZP? Segurament sí. Però, tal vegada s'esperava un poquet més dels homes i les dones de Jorge. El PSOE valencià (si ells mateixos no reivindiquen les sigles històriques del PSPV, no seré jo qui els duga la contrària) trauria entre 33 diputats, que li dóna l'enquesta del CIS, i els 36 que li atorga la de Las Provincias. Unes xifres que marquen un descens d'entre dos i cinc diputats respecte als comicis de 2007.

El tercer lloc de la cambra autonòmica serà per a Esquerra Unida, si fem cas de dos de les tres enquestes que manegem. La coalició encapçalada per Marga Sanz aconseguiria entre 3 (enquesta de Las Provincias) i 6 (la del CIS). Ara bé, cal remarcar que en l'enquesta del CIS no es pregunta per Compromís.

En quart lloc, i molt a prop d'entrar (o de quedar-se fora; esperem que no) quedaria la coalició Compromís (Bloc-Iniciativa-Verds). Els nacionalistes es queden fora de les Corts en l'enquesta del CIS i en la de Las Provincias. Per contra, en la del diari Público, entrarien i, a més, aconseguirien 4 representants.

Per altra banda, la pàgina web valencianisme.com hui publica que, segons les seues fonts, el PP té unes enquestes internes -que no ha fet públiques- en les quals, tant Esquerra Unida, com Compromís, tindrien representació en les Corts. Fet que, pensem, seria una bona notícia per al parlamentarisme valencià.

En qualsevol cas, pel que fa nou llogater del palau de la Generalitat -independentment del que dicte la Justícia en el cas Gürthel- no hi ha dubte que serà per a un membre del PP valencià. Un PPCV que tornarà a controlar, sense cap problema (sempre i quan no es subleven els representants alacantins dels populars) les Corts.

En conseqüència, poc o res, canviarà en la vida política dels valencians, durant els quatre pròxims anys. El PP continuarà aplicant, sense pietat, el seu rodillo al parlament, i el  model econòmic que ha deixat les arques valencianes plenes de teranyines.

Ara que, com diu el tòpic, l'única enquesta real és la del pròxim 22 de maig. Encara estem a temps de canviar la realitat, somiem amb el canvi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada