divendres, 13 de maig del 2011

'Al Tall' i el "El romanç contra Camps"

Els membres d'Al Tall (amb Vicent Torrent al capdavant) en qualsevol altre territori de la Galaxia, tindrien auditoris, carrers i avingudes dedicades al seu nom. Que podem dir d'ells que no sapieu! Quin esforç recuperant els nostres sons tradicionals i posant veu i notes a les reivindicacions de la llengua i cultura pròpia! Però, com els he dit, això ocorreria en qualsevol part de la Via Làctea, tret d'ací, al País Valencià.

Fa vergonya que uns referents de la música i la cultura valenciana visquen tant al marge de la vida oficial i dels reconeixements públics. De fet, sembla tot un miracle que, amb els condicionants que pateixen tots els artistes que reivindiquen la llengua i la cultura dels valencians, hagen pogut celebrar els seus més de trenta anys damunt dels escenaris. Van fundar la banda allà per l'any 75 i, com han demostrat en els últims dies, continuen amb ganes de guerra.

L'actual situació política valenciana no ha passat desapercebuda per a les ments pensants d'Al Tall i, tot i que saben que és molt complicat que canvie, han volgut fer una aportació per a aquesta campanya electoral. El resultat ha sigut "El romanç contra Camps" que han composat en temps rècord i han convertit en un vídeo músical (en un temps més rècord encara).

El vídeo el teniu a You Tube, però si voleu veure'l sense abandonar aquest bloc, ací el teniu. Una vegada més, impressionants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada