divendres, 13 de maig del 2011

El PP, eixe partit 'valensianista'

Per favor, després de veure el vídeo que els enllace a continuació, que ningú torne a dir que l'únic partit que representa el sentiment valencianista és el Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Ja ha passat a la història el decàleg que Camps va anunciar a Ares del Maestrat per fomentar l'ús del valencià. De fet, quan Aznar el va escoltar li va suggerir (ordenar) al Poc Honorable que l'oblidara immediatament. "Pero, Paco, amigo mío, no te estarás haciendo Abertzale", li va dir, segurament, José María, quan el va convidar a prendre un café, als jardins de la Moncloa.

Per al PPCV el valencià és una espècie de tumor que cal d'extirpar d'aquesta societat. Un tumor que ens allunya d'Espanya i del món. Un tumor que intenten tractar, impedint que milers d'alumnes estudien en valencià (especialment en els centres concertats). O reduint al màxim la llengua autòctona de la graella de Canal 9. O buidant les partides dels pressuposts destinats a la seua promoció. O, simplement, marginar-lo de la majoria d'intervencions públiques, tret que celebren el 9 d'Octubre, estiguen davant de gent de poble, o donen pas a una mascletà en falles.

Dóna fàstic l'actitud d'alguns membres del PP -com veuran en el vídeo- coaccionant  l'alcalde de Vila-real (quina cara se li queda) per a què parle en castellano o, pràcticament, obligant  l'alcaldessa de Torrent a demanar disculpes per ser valencianoparlant. Amb aquesta actitud al valencià li queda una generació o, com a molt, dos.

Lleven-se la carassa, senyors del PP, i diguen, clarament, que el valencià els importa un rave.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada