dimecres, 4 de maig del 2011

Més sobre la mort de Bin Laden

Osama Bin Laden (sempre i quan no fóra, en realitat, l'agent de la CIA Michael Taylor, com els deia en l'article anterior) va ser (utilitze el passat perquè, sembla que realment està mort) un ésser diabòlic. Només ell, estiga on estiga, sap quantes morts van inspirar en nom dels seus ideals radicals. Ara bé, el seu final hauria d'haver sigut un altre. Bin Laden hauria d'haver mort en una presó, després que un tribunal internacional el condemnara pels seus crims. Això sí que hauria sigut justícia, no el que s'ha fet, per molt que comptara amb el vistiplau de tot un Premi Nobel de la pau, com Barak Obama.

Les declaracions del govern nord-americà són absolutament inadmissibles, per a un país que pressumeix de ser la democràcia més avançada del món o l'adalil de la llibertat mundial. Una democràcia no pot admetre públicament (ni tampoc privadament, tot i que aquesta afirmació semble més pròpia del país de la fantasia que de la realitat) que ha emprat tortura per aconseguir localitzar l'enemig públic número 1. Tampoc poden reconéixer que van matar, tot i que no anava armat. "Es va resistir" ha afirmat Jay Carney, el portaveu de la Casa Blanca. I, pregunte jo, quin mètode tan terrible va utilitzar per defensar-se que va provocar que els soldats nord-americans l'executaren? Els va traure la llengua? Els va posar cara de dimoni?

No, senyors, açò no és justícia, és la llei del talió, o una venjança pura i dura. Que tots ho celebrem i ens pareix bé? Doncs, que ningú que justifique aquests fets torne mai més a posar en la seua boca l'expressió "drets humans".

I, per altra banda, realment el cos de Bin Laden està al fons del mar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada