dimecres, 24 de novembre del 2010

Privatitzar Canal 9?

El dilluns passat vaig descobrir que RTVV tenia consell d'administració i, a més, que eixe consell tenia president! I encara vaig flipar més quan aquell home -que sincerament, no me'n recorde com li deien- feia unes declaracions en les quals demanava, per favor, que privatitzaren l'ens públic, que "ja no podem aguantar el deute, que és intolerable i bla, bla, bla, bla..." Em va cridar molt l'atenció, perquè ací, al País Valencià, no és habitual que una persona triada a dit pel partit que governa tinga les agalles de fer cap declaració en contra de la línia oficial del partit. Perquè diuen -almenys oficialment- que Camps no vol privatitzar la seua tele. Per això, em va sorprendre l'eixida a la palestra del citat president del consell d'administració.



També resulta curiós que aquest home es pronuncie públicament ara de la situació econòmica de la Radiotelevisió Valenciana. Per què no va parlar l'any passat? O l'altre? O quan es feia aquell programa de Julián Lago que tenia un 0% d'audiència i que cada emissió costava més de 20 milions de les antigues pessetes? Seguint en aquesta línia: per què no hem escoltat la veu d'aquesta persona davant les denúncies de falta de pluralitat? O quan tres treballadores de l'ens van denunciar l'excap de recursos humans per assetjament sexual? Per què abans callava i ara parla? Sabia, tal vegada, que hui els mitjans de comunicació anaven a publicar que RTVV deu més de 1100 milions d'euros a una desena d'entitats bancàries i vol espolsar-se les culpes de la gestió? L'han utilitzat els seus caps per crear un corrent favorable a l'ERE que es rumoreja que el PP aplicarà a RTVV després de les eleccions? Massa preguntes i cap resposta.

En qualsevol cas, no és la primera vegada que es planteja la privatització de Canal 9. Zaplana ja ho va intentar fa uns anys i els tribunals li ho van tombar. Però, fins i tot, se sabia que el seu amic Carrascosa -que havia construït un xicotet imperi mediàtic a l'ombra del president- es quedaria amb la producció dels programes. En la meua opinió, la privatització de l'ens és un intent de tractar d'emmascarar la mala gestió que, un rere un altre, han perpetrat tots els responsables de RTVV. El PP valencià ha utilitzat la tele de tots com a agència de col·locació temporal dels seus afins, i no li ha tremolat el pols a l'hora de firmar xecs milionaris al periodista amic de torn, o per a contractar els serveis de productores d'amics, quan la casa tenia els mitjans necessaris per acometre qualsevol projecte.

No val, senyor president, parlar ara, quan ha estat callat -i cobrant- tant de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada