dijous, 30 de desembre del 2010

En què pensa Reig Pla?

He d'avisar la meua amiga Anna. Tot i que ella no ho sap, corre un greu perill. La seua vida està en perill i qui té tots els punts per acabar amb ella és el seu home, Toni. Sí, així és, que ningú s'estranye. A pesar que Toni, a dia de hui, estiga absolutament enamorat de la seua dona i siga un pare amantíssim del fill que comparteixen, el xicotet Xavi, no hi ha res a fer. Més tard o més prompte es produirà la terrible transformació i qui hui és un àngel, no tardarà a convertir-se en un dimoni perillós. La culpa no és només d'ell; Anna també té part de la responsabilitat per no haver volgut casar-se com Déu mana: és a dir, davant de l'altar, amb un rector, dos padrins i uns dos-cents convidats. Ells, pobres desgraciats, mai han cregut en l'Església i, per això, han preferit viure el seu amor com a parella de fet. El que no sabien és que, com va manifestar despús-ahir el bisbe Juan Antonio Reig Pla, la seua situació conjugal serà la causa del maltractament que Anna patirà a mans de Toni.

Sí senyors, els assegure que no m'ho estic inventant. L'actual bisbe d'Alcalà d'Henares i president de la subcomissió de la Família i la Vida, va afirmar que els casos de violència masclista s'incrementen entre les "parelles de fet, o les persones que conviuen inestablement" a diferència de les parelles que s'han casat per l'Església. Segons aquest raonament, la violència domèstica contra la dona seria una lacra moderna d'a penes 30 anys, ja que la llei del divorci es va aprovar a principis dels 80. Abans, com tot el món estava casat com Déu manava, no hi havia homes que mataren les seues dones, o que les apallissaren després d'haver-se begut mig bar del poble. Que roïns que són els temps moderns que han destrossat la familia i fomenten la violència contra la dona!

Siguem seriosos, senyor Reig, les causes de la violència contra la dona són el masclisme, la falta d'educació, i l'odi. Ja està està bé d'assenyalar amb el dit qui són els bons i qui anirà a l'Infern. Per favor, recorden la doctrina de Crist i apliquen-la cada dia: "No jutgeu, si no voleu ser jutjats."

2 comentaris:

  1. La Conferència episcopal s'assembla cada vegada més a una associació de malfactors. Segurament que l'esglèsia tindrà coses bones-res d'estranyar en una institució tan gran- però en essència jo crec que ha sigut perniciosa per a la Humanitat. No hi ha un grup de persones més allunyades de la societat i que, alhora, més poder han volgut excercir sobre ella.

    ResponElimina
  2. Home, a mi no m'agrada generalitzar; però la veritat és que hi ha qüestions com el condó, o declaracions com les d'aquest capellà que, per cert, és de Cocentaina, que són per acudir al Tribunal Suprem. Feliç Any!

    ResponElimina