diumenge, 19 de desembre del 2010

No ens deixeu sense Julian (Assange)

Com a bon aficionat a les anomenades 'teories de la conspiració', estic convençut que res ocorre per casualitat, almenys en l'esfera política. I si no, pregunten-li-ho a Julian Assange. No els resulta massa sospitós que, just en el moment que el seu web, Wikileaks, destapava alguns els assumptes més foscos de la diplomàcia nord-americana, hagen aparegut dos dones que l'acusen d'assetjament sexual? Estava clar que més prompte o més tard els advocats que assessoren la Casa Blanca trobarien alguna taca negra en l'expedient d'Assange i l'utilitzarien per acabar amb ell.

Si es tractara de qualsevol altre delicte els diria, amb el cent per cent de seguretat, que Assange és innocent. Però clar, en tractar-se d'un tema tan delicat com és l'assetjament sexual, no podem fer judicis de valor massa lleugers. Assange, hui per hui, s'ha convertit -amb permís de la revista Times, i del fundador de Facebook- en l'home més influent del panorama polític internacional. Per a un percentatge important de la societat mundial, el fundador de Wikileaks és poc més que la mare Teresa de Calcuta dels mitjans de comunicació; un home que ha sigut capaç d'arriscar la seua integritat personal, amb l'objectiu de traure a la llum les falsedats dels nostres governants. Uns governants que, com venim insistint en aquest bloc, sempre intenten que la realitat ens arribe el més adulterada possible (recorden que Felipe González va assegurar a El País que a l'opinió pública només li arriben dos cinquenes parts del que, realment, ocorre).

Ara bé, tampoc podem descartar que les intencions d'Assange siguen tan netes, com semblen a priori. La història està plena d'exemples de llops disfressats de corders que s'han valgut de trucs i maganxes per guanyar-se el favor de la gent, i en acabant, xucurruc!  És Assange un corder, com defensen moltes persones? O, pel contrari, es tracta d'un llop perillós, com asseguren més de la meitat dels governs occidentals? El temps i els jutges decidiran. En principi, si ens ajustem als principis de legalitat judicial, Assange és innocent fins que no es demostre el contrari... I pel bé de la veritat i de la llibertat d'expressió -i si m'apuren de la humanitat-, esperem que mai es puga demostrar la condició llobina del fundador de Wikileaks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada