dilluns, 6 de desembre del 2010

Ja entenc l'obsessió per la visita del Papa

No poden ni imaginar-se com de nerviosos es posaven els membres del govern valencià quan algun periodista (no massa, per cert) s'aventurava a llançar la terrible pregunta del cost de la visita del Papa. Dic terrible perquè després de veure les cares dels interpel·lats, en lloc d'una pregunta, semblava que els hagueren pegat un colp en l'entrecuixa o que s'hagueren referit a la seua progenitora en termes ofensius.

Mai cap representant del govern valencià ha tingut la dignitat de respondre públicament a aquesta pregunta. "Als valencians no els interessen eixes petiteses", els hem escotat dir les poques vegades que han tingut el valor de no fugir dels micròfons. Respondre, mai, però quedar-se amb la cara de l'atrevit que ha llançat la pregunta i apuntar-lo en una llista negra de periodistes non grats, sempre. En aquesta terra, és així de trist, si preguntes per la visita del Papa, estàs cavant la teua fossa com a periodista. I alguns, en servei de la veritat i de la justícia, no hem tingut més remei que cavar i cavar, i presidir les pompes fúnebres del nostre soterrar. Però, per què eixa obsessió? Per què tenien tanta por que es coneguera el cost real de la visita de Benet XVI? La resposta l'hem tinguda aquests dies, en alçar-se el secret de sumari del cas Gürtel.

Segons el sumari, està provat  (no és cap conjetura, ni cap hipòtesi, hi ha proves que ho demostren) que la xarxa corrupta va falsejar l'adjudicació  de la cobertura audiovisual de l'esdeveniment, per a què recaiguera en l'empresa lleonesa Teconsa, els responsables de la qual no havien vist mai una càmera o un micròfon ni en foto. A més, a més, van inflar les factures per a aconseguir unes comissions de més de tres milions d'euros. És a dir, per si algú no ho entén, si tot el dispositiu costava uns tres milions, van dir que costava sis. I què van fer amb els tres milions de més que vam pagar tots els valencians? Se'ls van repartir (El País 3 de desembre de 2010): milió i mig per a Correa, sis-cents mil euros per al seu lloctinent, Pablo Crespo, mig milió per al Bigots, i uns altres cinc-cents mil euros per a Pedro García -el gran periodista que en aquella època dirigia RTVV-. En total, entre altarets, microclimes, diners per a uns, comissions per a uns altres, la visita del Papa va costar vora 14 milions d'euros!!!  I això que el seu regne és d'un altre món.

Per tant, ja entenc perquè tremolaven cada vegada que els preguntaven per la visita del Papa. Algú pot explicar-me per què aquests senyors tornaran a guanyar les eleccions?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada