dimecres, 26 de novembre del 2014

Rajoy es desfà de Mato



             Rajoy no es podia permetre la foto de la ja exministra Mato asseguda al Congrés, el dia que  ell anava a parlar de les mesures contra la corrupció que pensa aplicar el govern. No s’ho podia permetre just l’endemà que el jutge Ruz determinara que Ana Mato es va beneficiar econòmicament de la trama Gürtel. Era massa vergonyós inclús per a ell, que tarda molt més que la resta de la humanitat a adonar-se que certs membres del seu partit juguen amb les cartes marcades. Supose que no és necessari recordar com es referia, fins fa poc, a persones com Carlos Fabra, Jaume Matas o el mateix Bárcenas.

                Per evitar eixa foto aquesta vesprada ha mostrat a Mato la porta d’eixida del ministeri de Sanitat; tot i que ho han tractat d’endolcir emprant la paraula dimissió. Però ha sigut una destitució en tota regla. Destitució que hauria d’haver-se produït molt de temps abans. Perquè una persona que no sap qui ha pagat el confeti de les festes d’aniversari dels seus fills o no li importa d’on ha tret els diners el seu marit per comprar-se un cotxe de luxe, no pot continuar ni un minut més com ministra.

                Podríem parlar, també, de la seua labor al front del ministeri de Sanitat que ha sigut de tot, menys modèlica. Tres anys de gestió calamitosa on destaca, tristament, l’esperpèntica actuació que va protagonitzar durant la crisi de l’èbola. Va fer tal paperot que, fins i tot, Rajoy la va arraconar i la va substituir per la vicepresidenta Saénz de Santamaría al front de l’equip que va donar la cara pel govern.

                Per sort per a Mato, en aquells dies les enquestes encara no reflectien l’espectacular davallada que, segurament, patirà el PP en els pròxims comicis. Per contra els sondejos d’aquesta setmana ja diuen que el partit de Pablo Iglesias pot ser la força més votada en les generals. Segurament amb unes altres perspectives electorals, Mato hauria sigut una de les palmeres del discurs de Rajoy sobre la corrupció. Demà, en canvi, ho haurà de seguir per la televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada