dissabte, 20 de juliol del 2013

I ARA QUÈ FEM, ENRIC?



Fa poc més de dos anys Vilallonga va encetar un pe
ríode d’il·lusió, després de l’etapa fosca de J.R. al cap davant del consistori llober. L’esquerra, per fi, aconseguí sumar més vots que la dreta i PSOE i Bloc posaren en marxa un pacte per tractar de tornar el sentit comú a la política local. Però, malauradament, el temps ha donat la raó a qui pensaven que aquest pacte no funcionaria.  Ha sigut una autèntica llàstima. Una oportunitat perduda.

La decisió de l’encara alcalde, Enric Llorca, d’expulsar del govern als dos regidors del Bloc, Alfred Giner i Santi Alberca, ha sigut el colp de gràcia. Que les relacions entre els dos grups municipals no eren les ideals era un secret a veus. Però s’hauria d’haver tractat de reconduir la situació pel bé del poble; perquè un ajuntament no és un club de petanca. És la casa de tots, és el paraigua que ens ha de protegir, especialment ara que estem en època de pluges fortes i tronades esgarrifadores.


Qui té la culpa? Evidentment tots els actors de l’obra tenen part de la responsabilitat perquè la representació no isca com cal. Però també és ben cert que no tots tenen el mateix grau de responsabilitat. En un equip de futbol, el principal responsable del grup és l’entrenador. Quan la trajectòria de l’equip no és l’adequada, ell és el màxim responsable i a qui els directius demanen explicacions. Doncs bé, Enric Llorca no ha sigut l’entrenador ideal per aquest equip, ja que ha demostrat que no ha sabut liderar un grup de persones, amb il·lusions i espenta, que volien treballar pel seu poble.

És clar que no sóc una persona objectiva, perquè forme part del col·lectiu local del Bloc-Verds-Compromís; però també tinc clar que la vida no és com una pel·lícula, on hi ha bons i roïns. Ara bé, si dos persones com Alfred i com Santi (treballadors, entusiastes i autèntics devots de la funció pública) han acabat fins el gorro de la política local, no vull ni pensar què hauran viscut en aquests dos anys. Des d’ací, tot el meu suport per a la faena que han fet i la que han intentat fer durant aquests mesos.

En aquest moment la governabilitat de l’ajuntament vilallonguer es presenta complicada. Què farà l’alcalde? Intentarà l’aventura de governar en solitari? Buscarà els vots del PP? En les xarxes socials hi ha qui diu que ja ho va intentar per traure endavant els pressupostos que no ha sabut/volgut pactar amb el Bloc. Sincerament açò seria una bogeria, perquè no té molt de sentit recolzar-te en aquells als que volies tirar del govern per la seua mala gestió. I el PP, què farà? Promourà una moció de censura per recuperar el bastó de manament que van ostentar fins fa dos anys? I enmig de tot açò el poble, que està assistint a un espectacle tragicòmic, que amb els temps que vivim, no s’ho mereix.

T’has equivocat, Enric. S’ha de ser més generós per seure en la cadira més important de Vilallonga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada