dijous, 13 de gener del 2011

Perdem turistes i diners amb els grans esdeveniments

L'any que acaben de deixar ha sigut molt bo, turísticament parlant, per al conjunt de l'Estat Espanyol. Ho va anunciar divendres el vicepresident i home fort del govern socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. L'increment de visitants al nostre país va créixer més d'un 4 per cent. Unes xifres que coincideixen amb les que va aportar l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) el passat mes de setembre. L'enquesta va destacar que Espanya va experimentar el major increment de visitants estrangers des de l'any 2006. Unes xifres que s'han aconseguit, especialment, amb la recuperació del turista britànic. Les comunitats autònomes que més s'han beneficiat d'aquestes dades han sigut: Balears, Canàries, i Catalunya. Per contra, la nostra benvolguda comunitat ha perdut visitants.


Aquests resultats deixen en evidència les polítiques de grans esdeveniments del govern valencià. Ens han venut que la Copa de l'Amèrica, el Gran Premi de Fòrmula 1, l'Open de Tennis de València, el campionat de golf de Castelló, l'eixida de la Volvo Ocean Race d'Alacant, etc., etc., etc., anaven a potenciar la imatge del País Valencià arreu del planeta i que ens convertiríem en la destinació turística favorita de mig món.

Al remat, res. Després d'invertir (o gastar sense massa control) tants milions d'euros de la caixa de tots, ha baixat el nombre de visitants a la nostra comunitat. Unes xifres negatives que deixen ben clar que el model econòmic valencià -fins fa poc centrat únicament en la construcció- no pot ser exportable per a la resta d'Espanya. Zapatero té la culpa de tots els mals que patim els valencians, però el deute de la Generalitat -el més gran de tot l'Estat Espanyol- l'han creat els governs populars de Zaplana i Camps. Una gestió dels recursos de tots pèssima que, malauradament, en maig rebrà el premi d'una altra majoria absoluta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada