dissabte, 22 de gener del 2011

La culpa del deude de RTVV, com no, de ZP

Ja és vox populi. Tot i que el director general de RTVV ho va negar fins a tres vegades abans que cantara el gall,  el PP valencià prepara un ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) per a l'ens autonòmic, només passen les eleccions. Un ERO que afectarà a unes cinc-centes persones (o vuit-centes, segons les fonts que consultes) amb el qual es pretén solucionar la situació econòmica que arrossega RTVV. Una desgavellada situació econòmica que, per altra banda, han provocat els mateixos que ara volen solucionar-la.

Quins criteris se seguiran per aplicar-la? A quins treballadors afectarà? No se sap. De moment, top secret. Però els sindicats ja han avançat que si en les anteriors oposicions, les places ja tenien nom i cognoms, tal vegada aquest siga el criteri per despatxar la gent: tu, ets dels meus, et quedes; tu, ets rojeras, al carrer. És trist, però amb el tarannà tan democràtic que mostra el PP valencià, no es pot esperar una solució millor. Els treballadors, lògicament, viuen moments d'incertesa, perquè no saben què ocorrerà amb el seu futur laboral.

Tot i que era un secret a veus, l'anunci pseudo-oficial l'ha fet aquesta setmana el portaveu del Grup Popular en les Corts i conseller del govern de Camps, Rafael Blasco. Blasco, amb un nou atac de cinisme del que tant abunda en la política valenciana, ha assegurat que el consell no té més remei que aplicar aquesta mesura tan dolorosa, per culpa dels retalls i les obligacions de control del deute que ha imposat  ZP. Aquestes declaracions són indignants i suposen un nou atac a la intel·ligència dels valencians (suposant que n'hi haja intel·ligència i, és clar, valencians).

És evident que ZP no passarà a la història com un gran gestor; però no crec que siga ètic culpar el president del govern del deute de RTVV: ha sigut ZP qui ha utilitzat Canal 9 com a Empresa de Treball Temporal? Ha sigut Rodríguez Zapatero qui facturava programes tan cars com el de Julián Lago (qdep) que no veia ningú? És l'actual president del govern qui ha comprat els multimilionaris drets de la Champions o de la Fòrmula 1, quan en determinats mesos no s'ha pogut pagar puntualment els treballadors? Va ser Zapatero el que va posar en marxa un programa com 'Tòmbola' en el qual es pagaven quantitats exagerades de diners als convidats per assistir al plató a -per exemple- malparlar de les seues exparelles? Va fomentar el secretari general del PSOE la creació de productores audiovisuals entre persones afins al PP, que facturamen mensualment milers i milers d'euros? No senyors, no. Els responsables de la situació econòmica, de la baixa audiència, i del desprestigi de RTVV tenen la seu del seu partit polític al carrer Quart de València.

Ara, que més indignant em pareix que un mitjà de comunicació que pressumeix de serietat, com 'Las Provincias', titule la notícia referida a l'ERO de RTVV d'aquesta manera: Los recortes del Gobierno tras el 22-M marcarán los despidos en C-9. És necessari plegar-se tant i agenollar-se d'aquesta manera tan oscena davant del poder?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada