dissabte, 5 de març del 2011

Clamor contra la política educativa del PP valencià

Els espanyols cada vegada estem més grossos, només mengem greixos, hidrats de carboni, i lactis; no suportem la fruita ni les verdures ni cap aliment sospitós de contindre el color verd; i això de fer esport moderat, si no va acompanyat de sofà, plasma i cervesa, millor per a demà. Segurament vostés estaran pensant en aquests moments: quina manera més estranya de començar un article contra la política educativa del PP. Sí, la veritat és que tots aquells que ho hagen pensat, tenen raó. Reconec que és una manera un tant pelegrina d'iniciar aquesta entrada. Però, en qualsevol cas ( i a mode de descàrrec), he de confessar-los que la idea no és meua, li l'he demanada prestada als responsables dels informatius de Canal 9. Perquè aquest estudi va ser el més paregut que va aparéixer en l'informatiu nocturn d'anit, referit a les protestes que pares, alumnes i professors van protagonitzar ahir per la vesprada a les capitals de les tres províncies valencianes.

Res, ni un mísero segon va meréixer aquesta manifestació en la televisió que paguem tots els valencians (els que voten al PP i els que no els votem). D'açò puc donar testimoni, ja que, després de molt de temps, em vaig tragar un informatiu sencer de Canal 9, per certificar aquesta nova burla a l'article 20 de la Constitució Espanyola.


Només a València es concentraren vora dos mil professors, convocats pels principals sindicats educatius. Com a valents soldats de la ploma, el llibre, i la raó, desafiaren a la pluja, i demandaren, una vegada més, unes condicions dignes per poder desenvolupar el seu (el nostre) treball en unes condicions dignes. Enguany la conselleria ha deixat sense treballar a vora 1.200 persones; ha ampliat el nombre d'alumnes per classe; ha impedit compatibilitzar la vida personal amb la vida laboral, denegant milers de comissions de servici; i ha convocat una oferta d'ocupació pública absolutament insuficient.

I com diria Súper-ratón "no se'n vagen encara, que n'hi ha més". Per al curs que ve s'espera que la Conselleria amplie el nombre d'hores lectives per als docents i, fins i tot, hi ha qui diu que tornaran a baixar els sous a professors i mestres.

Per tot açò, tots els que valorem positivament l'educació, no podem quedar-nos amb les mans quietes. Cal continuar lluitant perquè aquesta Conselleria aposte, clarament, per una educació pública de qualitat. No més retalls. Una societat sense educació no té futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada