dimarts, 19 de novembre del 2013

RTVV NO ES TANCA



Fins la setmana passada estava convençut que l’ERO frustrat i el posterior anunci del tancament de RTVV formaven part d’un mateix pla. Estava segur que algun cervell del carrer Génova de Madrid havia planejat l’ERO malament a propòsit. D’aquesta manera tindrien l’excusa perfecta per tancar RTVV –“hem intentat salvar-la; però no ens deixen altra alternativa” – com veu amb molt bons ulls el sector més neocon del PP, vinculat a l’expresident Aznar o a la exlideresa Aguirre. Però després de veure com evolucionen els esdeveniments i de llegir certes publicacions madrilenyes de caire conservador, em sembla que el que ha ocorregut ací en les últimes setmanes és fruit de la improvisació de Fabra i de la poca aptitud com a governant que manifesta contínuament.

Per aquest motiu, tot i que endevinar el futur no és una ciència massa exacta (especialment quan parlem de política), a dia de hui veig més pròxima la continuïtat de RTVV que no el seu tancament.


Arguments que acompanyen aquesta opinió, en realitat, en tinc poquets. Segurament serà que ha passat el dilluns i, per això, em sent més optimista. Però les manifestacions de Fabra d’ahir respecte a RTVV, no són tan rígides com les de la setmana passada. Ahir el president va obrir una porta a l’esperança, en referir-se a la reunió que Ciscar mantindrà amb el comité d’empresa de RTVV. No va repetir allò de què “la tele es tanca i punt”, ni va demanar, per favor, que li preguntaren sobre el món del motociclisme. És cert que sí que va fer referència a les negociacions frustrades del passat per tractar d’aconseguir la viabilitat de la radiotelevisió autonòmica. Però ja no és el discurs oficial que la setmana passada van repetir com a lloros (convençuts o no) tots els membres del govern valencià. Fabra ha moderat el discurs. I altra cosa no, però els polítics mai deixen el llenguatge a l’atzar. 

És possible que Fabra haja rebut alguna estirada d’orelles des de Madrid. Hi ha certs corrents d’opinió dins del PP que pensen que l’anunci del tancament d’RTVV serà el suïcidi electoral del Partit Popular al País Valencià (si se’m permet utilitzar el terme que va emprar el ministre Montoro per referir-se a la nostra terra). I, és clar, després de tantes victòries electorals aconseguides, en gran part, gràcies el viver popular que ha sigut València en els últims vint anys, la caiguda en la intenció de vot que anuncien les enquestes no són tolerables per als dirigents populars. 

Veurem com acabava aquest drama (especialment per als treballadors i els no-treballadors de l’empresa). El que tinc bastant clar és que la làpida política d’Alberto Fabra es construirà al terme municipal de Burjassot (tanque RTVV o no).

2 comentaris:

  1. Ha sigut un comentari per eixir del pas. No hi ha volta enrere.

    ResponElimina
  2. Home, el més normal és que siga així; però no només m'ho creuré quan veja la pantalla de la meua tele en negre. El partit s'acaba quan xiula l'àrbitre. Encara es pot remuntar!

    ResponElimina