diumenge, 2 d’octubre del 2011

“El PP penalitzarà als mals gestors en l’accés als diners públics”

                Els meus amics saben que gaudisc d’un gran sentit de l’humor. Procure afrontar el dia a dia amb uns quants somriures per tal de fer més agradable el camí d’espines en què, de vegades, es converteix la nostra vida. I en aquest sentit, si se’m permet el col·loquialisme, encara estic descollonant-me cada vegada que recorde el titular amb el qual encapçale aquest article que, he de confessar, he manllevat de la portada de divendres de ‘La Razón’ (què hem de fer, als instituts valencians es complicat llegir un altre tipus de diaris). Però és que els del PP es pensen que som imbècils o és que pretenen impulsar una lobotomia general només conquerisquen la Moncloa?
                D’entrada he de dir que em pareix molt bé que els responsables del malbaratament dels diners de tots no se’n vagen de rosetes a casa. Seria just. Millor dit. Seria recomanable. Però que un partit com el PP, que és coresponsable amb ZP i el PSOE de la dramàtica situació que pateixen milers de famílies a Espanya, es permeta el luxe de no voler veure l’enorme biga que li tapa la vista i fixar-se, únicament, en la palla del veí, em sembla una absoluta falta de respecte.
                No eren del PP, majoritàriament, els membres dels consells d’administració de Bancaixa i de la CAM, dos entitats bancàries paradigmàtiques de la mala gestió? No eren membres del PP els que regalaren cabassades de diners a Julio Iglesias per, suposadament, patrocinar arreu del món la imatge de la Comunitat Valenciana? No han sigut governs del PP els que han permet escandalosos sobrecostos en les obres de Terra Mítica o la Ciutat de les Ciències de València? No era del PP la presidenta de la Comunitat de Madrid la que va respondre “lo que haga falta” quan un periodista valencià li va preguntar a Camps pel cost de la visita del Papa? No ha sigut la gestió del PP la que ha consentit que el País Valencià siga una de les autonomies més endeutades d’Espanya? No són del PP els que han triplicat el preu de la recollida del fem a València, per a què els directius de l’organisme responsable puguen cobrar encara més pasta?
                I volen quina ha sigut la penalització que s’ha imposat als dos màxims responsables de convertir la nostra terra en un solar ple de teranyines?  Eduardo Zaplana –president de la Generalitat entre 1995 i 2002– treballa, amb un sou esgarrifosament envejable, per a l’empresa Telefònica. Francisco Camps –president de la Generalitat entre 2003 i 2011– mentre espera que el jutgen per un presumpte delicte de suborn, juga tranquil·lament al tennis, conversa, quasi diàriament, amb l’arquebisbe de València, i cobra més de 50.000 a l’any (que li paguem tots) per ser membre del Consell Jurídic Consultiu.
                Aquestes penalitzacions també les voldria per a mi. Però sembla que a la resta, als que no tenim cap responsabilitat (o no tanta com altres) del malbaratament dels nostres diners ens toca patir les veritables penalitzacions: retalls socials, pèrdua de qualitat de vida, impotència, ejaculació precoç... La llista és interminable.
Quina vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada