divendres, 15 de juliol del 2011

Camps necessitarà l'ajuda de Panoràmix

Quina nit i quin matí més horrorós han d'haver patit el President Camps i els seus assessors! Segur que el sant pare s'ha passat tota la nit rosari amunt, rosari avall. Però, al remat, no li ha servit de res, perquè el sentit comú deia que tard o d'hora acabaria seient en la banqueta dels acusats. Com a valencià, tot aquest afer em resulta vergonyós. En altres països, molt més seriosos que el nostre, per descomptat, ja faria temps que la carrera política de Camps hauria finalitzat. Però, com Spain is different i a València es viu la mar de bé, ací no passa res.

Camps i els seus escolanets, en lloc d'assumir cap responsabilitat, han posat tota la maquinària mediàtica conservadora a, primer, negar que Camps tinguera cap amiguet ovoide -és a dir, que no tenia cap relació personal ni professional amb Álvaro Pérez, el bigots-. Després, quan les gravacions van demostrar el contrari, intentaren convéncer a la justícia (i de pas, a l'opinió pública) que el president sí s'havia pagat els tratges (li ho va pagar la seua dona, la farmacèutica, que és qui porta el jornal a casa). A continuació, van intentar embrutar la imatge del sastre José Tomás, per tractar de restar-li credibilitat. Com aquella estratègia dirigida per Federico Trillo tampoc va funcionar, van intentar llevar-li trascendència a l'afer: "com va a vendre's un president autonòmic per quatre tratges barats, per l'amor de Déu!" I l'última, aquesta setmana: "sí, tal vegada, la trama Gürthel ens va pagar els tratges, però no ho va fer perquè Camps siga president de la Generalitat -càrrec públic-, sinó per ser membre del PP, que és el partit per al qual treballava Orange Market."

En fi, excuses, excuses i més excuses, per tal de no admetre, el que tots sabem o intuïm per les informacions que apareixen en els mitjans de comunicació que no estan segrestats pel PP.

Ah, que no és culpable? Que encara no l'han jutjat? Que fins que no es demostre el contrari és innocent? Evidentment, així és. Però la dona del Cèsar, a banda de ser honrada, ho ha de paréixer. I en política, a banda de culpabilitat o innocència, considere que també és fonamental parlar d'ètica, transparència i lleialtat al poble que t'ha votat. El senyor Camps, a banda de no complir amb aquests tres requisits, ha demostrat una gran dosi de covardia en fugir, sempre que ha pogut, de les preguntes dels periodistes. I això, no passa en cap democràcia seriosa.

Molt bé, senyor jutge i, ara, que parle la justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada