dissabte, 19 de febrer del 2011

Crònica d'una mort anunciada

Sabíem que tard o prompte ocorreria, però no volíem creure-ho. I ahir, en acabar el Telenotícies, es va consumar la tragèdia. Perquè és així: que, després de 25 anys, ja no puga veure's TV3 al País Valencià, és una autèntica tragèdia per a la llibertat d'expressió, la democràcia i la salut mental. No em val la justificació del Consell -que l'emissió era il·legal-. No em val la bona voluntat del Govern Central per afavorir unes condicions tècniques que permeteren la reciprocitat de l'emissió de Canal 9 a Catalunya i TV3 ací. El cas és que per un i per altres, els valencians ens hem quedat sense una televisió de qualitat i, a més, en la nostra llengua.

Hui, la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, ha assegurat davant dels mitjans de comunicació que no es tracta de cap cas de censura: si Acció Cultural (la responsable dels repetidors que emetien el senyal de la televisió catalana a València), no complia la llei, algú havia de denunciar-ho. Què havia de dir? Fins i tot els assassins més cruels, tenen el dret de no dir la veritat davant d'un jutge, per defensar-se. Però, creuen vostés que si TV3 estiguera dirigida per Pedro J. Ramírez o per Federico Jiménez Losantos, el PP valencià hauria posat tant d'esforç per tallar les emissions? No, és clar que no.

Aquesta nova acció del Consell, ha sigut una més dins de la seua estratègia anti-democràtica de silenciar tots aquells mitjans de comunicació no disposats a glorificar la seua tasca de govern. Sense anar massa lluny en el temps, jo els recordaria la concessió de llicències digitals a les televisions autonòmiques i locals de la Comunitat Valenciana de fa cinc anys. Pràcticament la totalitat de les empreses que van guanyar la llicència estaven vinculades al PP d'una o d'altra manera. I què em diuen de l'exposició de fotografies que el PP valencià va censurar l'any passat al MUVIM?

Per tant, reivindiquem, i continuarem reivindicant l'emissió de TV3 al País Valencià des de hui, fins el dia que Canal 9 emeta la  programació íntegrament en valencià, com marca la seua llei de creació; i no utilitze els seus informatius per manipular la realitat valenciana, i permeta l'emissió de programes d'humor en els quals es puguen criticar les actuacions dels nostres governants, etc, etc, etc, etc, ...

4 comentaris:

  1. Si la Generalitat vol fer complir la llei que continue per sancionar o retirar les llicències a totes eixes televisions comarcals que incompleixen els requisits de les seues concessions. Requisits com fer un 25% de programació en valencià o fer una programació arrelada als territoris als que pertany la llicència, i no fer el frau de emetre en cadena. Sols si ho fan, els arguments de la legalitat els podrem creure.

    Salut.

    Dani.

    ResponElimina
  2. Tens raó, en realitat el consell ho haurà fet pels efectes perniciosos sobre la salut dels valencians, que està demostrat que provoca TV3. En fi, tenim el que ens mereixem.

    ResponElimina
  3. Dilluns 21 a les 19.00 concentració de protesta a la plaça de la Mare de Déu de València. Quants més siguem, més ens escoltaran.

    ResponElimina
  4. I hui a les 19:00 a la Plaça de Santa Clara a Castelló.

    ResponElimina