divendres, 3 de desembre del 2010

Wikileaks, la cara B dels governs

Fins fa un mes pràcticament ningú havia sentit parlar de Wikileaks. Hui ja sabem que es tracta d'una organització que ha nascut amb la voluntat de convertir-se en el Pepito Grillo del complicat món de les relacions internacionals. Coneguérem la seua existència a partir d'una sèrie de denúncies sobre els abusos de les tropes nord-americanes a l'Irak. I, a poc a poc, ha anat creixent la seua popularitat.

Aquesta setmana, l'organització ha donat una passa més, i ha aconseguit, que tant ella, com el seu creador, Julian Assange, es guanyen a pols l'enemistat dels principals governs d'Occident. El motiu, la publicació d'una sèrie de documents que, per una part, demostra que no hi ha tanta diferència entre les marujes d'una perruqueria de barri i alguns funcionaris del govern dels EUA; i, per altra part-si parlem dels 'papers espanyols'- no deixa en massa bon lloc al govern de ZP.

Segons els documents que s'han filtrat, el govern espanyol i determinats membres del poder judicial, haurien col·laborat amb l'adminsitració nord-americana en dos afers, un tant espinosos. En primer lloc per tancar la investigació per l'assassinat del càmera José Couso, que no estava sentant massa bé en la Casa Blanca. I, a més, perquè les autoritats espanyoles miraren a una altra part, si la CIA decidia usar el nostre espai aeri, per transportar alguns presoners especials a 'veges tu a saber on', per traure'ls tota la informació possible, amb els mètodes que calguera.

Com és normal, tant el govern, com el Fiscal General de l'Estat, Conde Pumpido -uns dels que apareixen en els documents filtrats- ho han desmentit categòricament. Però, també s'ha de dir, no han sigut unes declaracions que hagen generat massa credibilitat. Especialment ara que sabem -després de llegir les paraules de Felipe González en l'entrevista que li va realitzar Juan José Millàs per a El País- que l'opinió pública només coneix dos quintes parts de la veritat.

Al remat, serà veritat que ens governen els extraterrestres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada