dilluns, 6 de desembre del 2010

Que la màgia del Nadal faça realitat els nostres somnis






Els carrers del poble ja fan olor a Nadal! Sí, és veritat, ja ha arribat l'esperit nadalenc! Eixiu de casa, tanqueu els ulls i oloreu... No ho noteu? Fa fred, la ximeneia convida a quedar-se vora el foc i els menuts de la casa corren amunt i avall, amb les figuretes del betlem a la mà, els ulls plens d'espurnejos i el cor ple de somnis. Són els mateixos somnis que nosaltres també teníem quan no alçàvem ni mig metre del terra i escrivíem la carta als Reis d'Orient: Melcior, Gaspar, Baltasar i el rei volaor, que era qui sempre ens deixava els joguets als xiquets del meu poble.

Han passat molts anys des que pujàvem amb els nostres iaios al balcó de casa i penjàvem un cabàs amb palla i garrofes, per a què els rossins de Ses Majestats, agafaren forces per a la nit tan dura que els esperava, repartint joquets per tot el món. Tants anys que, sense voler, ens vam oblidar de la màgia d'aquests dies i vam arribar a creure que això dels reis era només una fantasia que s'havien inventat els nostres pares per a què ens portàrem bé tot l'any. Enguany, gràcies a la il·lusió que té la meua filla perquè arriben eixos dies, he tornat a creure en el Nadal i, fins i tot, ja he enviat la meua carta al rei volaor. No m'he demanat massa regals (encara que he sigut molt bon xiquet); perquè estem en crisi, i, a més, perquè els millors regals ja els tinc a casa i són la meua dona, la meua filleta, la resta de la família i una sorpreseta que esperem que ens porte el nou any.

En fi, per a compartir amb tots vosaltres tots aquests sentiments vos deixe aquesta cançó del barceloní Josep Thió, que m'ha paregut preciosa. Du per títol: "És un desig". Que servisca per desitjar-vos a tot -si no vos veig- un Bon Nadal i un excel·lent principi de 2011, que tots necessitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada