diumenge, 2 de novembre del 2014

Acabar amb Podem



Podem ja és la primera força política en intenció de vot. Si hui s’hagueren celebrat unes eleccions generals el partit encapçalat per Pablo Iglesias  hauria aconseguit la victòria i estaria en disposició de buscar socis posar en marxa el seu programa electoral. El programa electoral de la il·lusió. El programa electoral de la gent que s’ha cansat de mirar cap a un altre costat mentre que els profitosos (del partit que fóra) s’omplien les butxaques a dos mans i enriquien els seus amics i padrins.


Aquesta ha sigut la principal conclusió d’una enquesta que ha realitzat Metroscopia per a El País. Enquesta que s’ha elaborat durant l’última setmana, set dies en els quans han faltat planes als diaris per explicar tots els detalls dels incomptables casos de corrupció que han esclatat. Sembla evident que el missatge il·lusionant de Pablo Iglesias està calant entre la ciutadania. Però el sistema (vaja, les persones que el controlen i dirigeixen per al seu profit) no simpatitzen massa amb els messies, la història està plena d’exemples que ho testimonien. I en aquests temps tampoc sembla que estiguen massa disposats a cedir ni un mil·límetre pel que fa als seus privilegis.

Ja fa temps que estem assistien a una persecució mediàtica contra el politòleg de la cueta i els seus afins. Cacera a la qual s’han apuntat tant des de la dreta, com des de l’esquerra. Populistes, comunistes, amics d’ETA, camparades del llop de la Caputxeta... Menys guapos els han dit de tot. I estic convençut que si les enquestes continuen tractant-los tan bé, alguns es posaran mans a l’obra per organitzar-los una última cena, un divendres de passió i una crucifixió digna de Mel Gibson. Ho faran tot, tret del que vol la ciutadania: prendre mesures clares i efectives contra la corrupció i apostar decididament per un estat del benestar per damunt dels interessos financers i de les aspiracions del gran capital.

Ah, i tot açò ho signa algú que ni simpatitza amb Pablo Iglesias, ni se li ha passat pel cap votar mai Podem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada