dissabte, 3 de setembre del 2011

Les formes sí que importen

A penes fa tres dies que el mes d’agost ha passat a millor vida i el cel de setembre s’ha cobert de núvols negres i de llamps i rellamps, i ha començat a aiguar-nos les festes amb ruixats i tronades aborronadores. Però no es deixen enganyar per les aparences. No es tracta de cap episodi de gota freda ni tampoc és cap tempesta tropical que s’ha equivocat de latitud. En realitat es tracta d’una complicada operació dissenyada, ni més ni menys, que pel mateix Déu (el que més els agrade) per enviar-nos als valencians el trellat que el dia de la Creació va anar a parar a unes altres terres. Si no és així, no encerte a trobar una explicació raonable per intentar entrendre els esdeveniments polítics de les últimes setmanes.
Imaginen com estava el clima polític al País Valencià que és notícia que el president de la Generalitat es reunisca amb els partits de l’oposició per tractar de consensuar polítiques de futur; o que haja donat ordre als responsables de RTVV perquè s’informe de l’activitat política de tots els grups (no només del PP); o que haja donat llum verd perquè la ciutadania conega els contractes que el govern valencià ha firmat (amb diners de tots) amb les empreses lligades a la xarxa corrupta Gürthel; o, fins i tot, ; o que haja accedit a rebre públicament als membres de l’associació de famíliars de víctímes de l’accident del metro. Sí. Les formes, en política, sí que importen.
És clar que, de moment, tot açò no són res més que bones paraules i bones intencions. Però quan duem tants anys, si em permeten la metàfora, aguantant colps de peu en l’entrecuixa; fins i tot les punyades a la cara poden resultar carícies agradables. Fabra, en la meua opinió, ha entrat amb bon peu en el palau de la plaça de Manises. Ha volgut marcar distàncies amb les maneres de governar dels seus predecessors. I sembla que vol introduir una altra manera d’entendre el servei públic.
Ja veurem, el senyor Futur donarà i llevarà raons. Esperem que tot açò no siga cap operació de màrqueting per tractar de rentar la cara del PP CV de cara a les properes eleccions.
No canvies, Fabra; ni deixes que et canvien. No governes només per als teus. Com bé dieu, som cinc milions de valencians i no tots hem votat al teu partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada