diumenge, 12 de juny del 2011

Peix i marisc del bo a 'El pont' (el Grau de Gandia)

La branca valenciana de la meua família és originària de la Safor, en concret del poble de Vilallonga. Per això, des de sempre hem mantingut forts vincles familiars i sentimentals no només amb el nostre poble, sinó també amb la capital de la comarca, Gandia. Allí vaig treballar quatre anys com a periodista i allí passe una part de les meues vacances. Doncs bé, des de fa molt de temps, quan volem celebrar algun esdeveniment especial o, simplement, gaudir d'un bon dinar en el qual els ingredients essencials siguen el peix i el marisc, el restaurant que triem és 'El Pont'.

'El Pont' està situat a l'entrada del Grau de Gandia, enfront del centre de salut i al costat d'un supermercat d'una coneguda cadena valenciana. Rep el seu nom, precisament, perquè està pegat al pont que hi ha sobre la riera de Sant Nicolau. El regenta Juan, amb la seua família, que fa tot el possible perquè el client passe una bona estona al seu restaurant.
Normalment, quan hi anem  demanem una sèrie d'entrants i, en acabant, un segon plat que pot ser un arròs o algun peix. Jo, en concret, tot i que fan uns arrossos més que correctes (el meu germà és un gran fan del seu arròs amb llamàntol), m'estime més el peix; el gènere és tan fresc que quasi bota en el plat i, a més, el preparen molt bé. Si he d'entrar a parlar de les meues preferències, podríem citar dos de les seues especialitats: la ventresca de tonyina, feta a la planxa i servida amb verdures també torrades; o el llobarro a l'esquena.

L'última ocasió que vam estar a 'El Pont',  van demanar d'entrants: gambeta (quisquilla), polp a la gallega, navalles, sepionat i calamars a la romana. A continuació ens van servir un arròs a banda, bastant correcte. I de postres, fruita del temps i brownie. Vam eixir a uns trenta euros per cap i molt contents.

En definitiva, una bona recomanació per als amants de la bona taula que no vulguen hipotecar la casa per menjar-se unes bones gambes o un llobarro salvatge preparat com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada