dimarts, 2 de novembre del 2010

Salvem Sakineh



Hui, seguint els consells de la cap de redacció d'aquest bloc -que no és una altra que la meua dona- havíem previst parlar de la difícil situació que travessen Obama i els demòcrates a la, encara, primera potència mundial. Segurament és la notícia més important del dia a nivell internacional: eleccions legislatives als EUA, amb la derrota previsible del partit de Barak Obama, per part dels republicans i d'eixe curiós ens ultraconservador anomenat Tea Party. Però a mesura que avançava el dia he tingut clar que hui calia reflexionar en veu alta sobre la injusta situació de Sakineh Ashtiani.

Si les informacions que hui han publicat diversos mitjans de comunicació són certes, demà mateix (sempre i quan la pressió internacional no aconseguisca evitar-ho) Sakineh serà soterrada fins el pit i morirà a colps de pedra. Aquesta dona de 43 anys, mare de dos fills, espera, segrestada del món a l'interior d'una lúgubre presó iraniana, que es faça efectiva la pena de mort que li va imposar un tribunal islàmic pels delictes d'adulteri i assassinat del seu marit. Sakineh en un principi va negar les acusacions, però poc després va admetre els dos delictes. Ara bé, entre la primera versió i la segona van mediar 99 fuetades.

Una vegada més assistim, tristament perplexos, a un tràgic episodi que deixa ben a les clares que en determinades societats val més la vida d'un camell, que la d'una dona. L'any 2003 Amina Lawal ja va ser condemnada a mort per un altra tribunal islàmic, per un delicte semblant. Afortunadament, les grans mobilitzacions mundials que van motivar el seu cas, van aconseguir salvar-li la vida. Esperem que Sakineh tinga la mateixa sort que Amina i puga viure per contar-ho.

Demà, com deia aquell, ja parlarem del govern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada