diumenge, 21 de novembre del 2010

L'esperit sant... Perdó... El sentit comú aterra al Vaticà

Feia temps que tenia ganes de llegir un titular com el que ahir destacaven la major part de la premsa digital: 'El papa obri la porta a l'utilització del condó'. Per fi. Per fi, l'Església se n'ha adonat que aquest envasa-penis pot ser un element fonamental per detindre l'avanç de la Sida. Fins aleshores, la doctrina oficial de l'Església et plantejava la disjuntiva entre sentenciar la teua ànima (si gastaves el condó), o condemnar el teu cos (si contreies la sida, per haver tingut relacions sexuals sense preservatiu). Hui, sembla que algú dins del Vaticà ha tingut una il·luminació que ha permés que el Sant Pare diga, amb la boca xicoteta -és cert- que "si és per evitar la sida, podeu comprar-vos presertatius i... vinga, va... utilitzar-los com cal." Ara, que ningú es pense que Benet ha donat permís perquè el preservatiu es puga emprar com a mètode per a controlar la natalitat. En eixe cas, continua la doctrina de: "si Déu volguera que els homes es posaren condons, els hauria creat amb el penis de làtex." Per tant, el condó sí, però no.

En qualsevol cas no hem de menysprear aquesta mitja notícia positiva, ja que s'ha produït dins d'una de les setmanes més aperturistes que ha conegut el Vaticà des de la mort de Pau VI. Fa a penes dos dies, el papa Ratzinger ha llançat una croada contra la pedofília: tolerància zero contra els sacerdots que abusen de xiquets. Ja era hora que els amos del Vaticà deixaren de fer-se els llonguis cada vegada que ocorria un cas d'aquests.

Ara bé, jo em pregunte si Benet XVI hauria pres la mateixa decisió, si no hagueren aparegut en premsa els centenars de casos que s'han donat, per exemple, als EUA, o a Irlanda, a Bèlgica, acompanyats dels silencis còmplices de part de la jerarquia eclesiàstica. Una actitud que ha tacat la imatge pública del Vaticà. Per tant, la tolerància zero de Ratzinger éss una postura sincera o només una operació de màrqueting? Esperem, pel bé de tots, especialment de l'Església, que siga una postura sincera i que aquell que abuse d'un xiquet (com qualsevol altre mortal) acabe davant dels tribunals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada