dimarts, 26 de gener del 2016

Bon vent i barca nova, Alfonso



Tot i que hui no ha eixit el sol, m’he alçat content. Bé, si els he de ser sincers, no sabria exactament com definir el sentiment que em domina aquest matí. Sí, ho confesse, per una banda, el fet d’haver-me assabentat de la detenció d’Alfonso Rus m’ha dibuixat un somriure ridícul al rostre del qual (miren que ho intente) no sóc capaç de desfer-me’n. Que per què? No ho sé amb certesa. Segurament serà pel tarannà dèspota de l’expresident de la Diputació de València. Una persona que es va permetre el luxe de titlar de burros als seus votants o de manifestar que els professors de valencià érem (o som?) uns gilipolles (caracollons o moniatos en valencià del bo), no podia estar tant de temps en primera fila política. En un país normal (o, almenys, no tan estrany com el nostre) després de qualsevol d’aquestes declaracions hauria acabat, de cap, en la botiga d’electrodomèstics que els seus pares regentaven a Xàtiva. Però ací, com tots vostés saben, mai passa res. És també motiu d’alegria que algú que no sap comptar en euros els diners de les suposades comissions que estava rebent estiguera tranquil·lament a sa casa, sense que la justícia, com a mínim, li explicara que dos millons de peles són dotze mil euros. Sí, supose que açò que experimenta hui el meu cos deu ser alegria.  


Però, per altra banda, no puc deixar de sentir una profunda sensació de tristor i de decepció, en comprovar de quina manera s’han gestionat els diners públics en els últims anys. El cas IMELSA és un sumari més que s’ha d’afegir (només al País Valencià) als ja coneguts de GÜRTEL, BRUGAL o EMARSA... Escàndols que no han evitat que el PP continua sent el partit més votat, elecció rere elecció, fet que encara m’ompli de més amargor. No sé en què deuen pensar alguns quan van a votar. Ara ja no val l’excusa que la gent de dretes no té una altra opció.

La detenció de Rus no ha sigut l’únic del matí. Es tracta d’una operació policial anticorrupció en la qual, a banda  de l’exalcalde de Xàtiva, també han detingut una vintena de persones més, totes elles vinculades a l’entorn del PP valencià. Rus és l’excàrrec més rellevant que ha caigut, però alguns mitjans ja apunten que persones com Rita Barberà o l’exvicepresident del Consell, Gerardo Camps, podrien veure’s esguitats per l’operació. Només Déu (si existeix) i el jutge instructor saben com acabarà tot açò. Però tot i que hui estan regirant diverses seus vinculades al PP, a la Diputació de València i al propi Rus, no tinc molt clar que troben molt de material que els incrimine. ¿Què fa, vora un any que aparegueren en els mitjans de comunicació les gravacions de Rus, suposadament, comptant bitllets? ¿En tot aquests mesos no haurà tingut temps de destruir tot allò que puguera embrutar-lo? No entenc com algú va permetre que es filtraren les gravacions de Rus a la premsa. Sí, segurament tenien molt de valor informatiu i, a més, van ser l’excusa perfecta perquè el PP li mostrara la porta del carrer, perquè ja no molava tant com abans. Però, al mateix temps, també va ser un missatge molt clar, “vés amb compte, Alfonso, que els tens damunt”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada