dijous, 8 d’agost del 2013

Oli Rehn, el capità moro



Em sembla absolutament obscé que persones que no saben ni el que cobren, ni cada dia 15 consulten els seus comptes corrents per saber si aquest mes tindran la sort que el jornal els aguante fins el dia 30, es permeten el luxe de dir-nos “que si volem eixir de la crisi ens hem de baixar el sou (un poquet més)”. Postulen des de la seua torre de marfil que amb eixa rebaixa es podrien crear més llocs de treball. I animen a govern, empresaris i treballadors a arribar a un acord. Aquesta no-proposta (perquè no és oficial) que el vicepresident de la Comissió Europea, Oli Rehn, va llançat a través del seu blog és un autèntic xantatge emocional i una veritat a mitges. 


Segurament si ens baixaren (si ens tornaren a baixar) el sou, és possible que es crearen nous llocs de treball, tan necessaris per al nostre país. Però quin tipus de treballs? Amb quines remuneracions? I a quin preu? Té sentit que ens baixen el sou i, a canvi, ens pugen els impostos, la llum, el combustible, els serveis bàsics? En realitat ens estan baixant el sou dos vegades, perquè cobrem menys i ens augmenten les càrregues. 

Per altra banda, en una economia dèbil com la nostra, tan depenent del consum, baixar els sous significa esclafar-lo un poc més i amb ell, sobretot, a les nostres xicotetes i mitjanes empreses. No ens gastarem un duro més del necessari i l’economia continuarà en Stand By.
 
Aquesta no-proposta de Rehn està pensada únicament i exclusivament perquè l’Estat Espanyol puga tornar els diners que li han prestat. De nou es prioritza la salvació del capital financer, per damunt de les necessitats dels ciutadans. Ens estan convertint en esclaus dels bancs, de les petrolieres i de les empreses energètiques. Ens hem equivocat de planeta...

Segurament Oli Rehn va ser capità moro en una altra vida, “serà per diners!”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada