dimecres, 7 d’agost del 2013

L'ESCOPETA DE SERAFÍN



Què em diuen d’aquesta foto? Segurament els portarà a la memòria aquella cacera, en la qual van coincidir l’exministre de Justícia Bermejo i el jutge Garzón, just quan va esclatar el cas Gürtel. La plana major del PP es va afanyar a carregar contra Bermejo i l’acusaren d’influir directament en la decisió de Garzón d’empaperar a certs membres del seu partit. I fent analogia de la foto, van qualificar la instrucció del cas Gürtel com a ‘cacera’ política contra el PP. Aquella fotografia va suposar la missa de Rèquiem política per a Bermejo, que va haver de lliurar la cartera de ministre.


Quatre anys i mig després, els caçadors (caçats) són uns altres: Serafín Castellano, conseller de Governació, i Vicente Huerta, director general d’una empresa aeronàutica que s’ha beneficiat amb un contracte de 22 milions d’euros atorgat pel govern valencià. L’any 2009 Castellano va ser un dels primers a demanar la dimissió del ministre. Hui el conseller i el seu amic i company de cacera al·leguen que la concessió del contracte és totalment legal i que ací no ha passat res. Evidentment, legalitats a banda, hui ja apareix en premsa (http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/08/07/dirigentes-pp-ven-minimo-antiesteticas/1022691.html) que alguns dirigents populars valencians no han vist amb bon ulls aquesta fotografia. I és que, ja ho diu el refranyer: “la dona del Cèsar a més de ser honrada, ha de paréixer-ho...”

Castellano no dimitirà i amb aquest episodi cinegètic queda clar que al nostre país les coses han canviat ben poquet des dels últims anys de la dictadura. Gran pel·lícula “La escopeta nacional”. Gran Berlanga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada