dissabte, 24 de gener del 2015

Sobre Compromís i ERPV




Les relacions entre el Bloc (soci majoritari de Compromís) i Esquerra Republicana del País Valencià mai han sigut especialment idíl·liques. Sobretot perquè des de la formació dirigida per Enric Morera mai han vist amb bons ulls que Esquerra presentara candidatures al País Valencià, ja que entenien que els podia furtar vots. I amb l’actual sistema electoral ja se sap que tot vot que no suma, resta. Per aquest motiu, en més d’una ocasió s’ha parlat obertament que els dos partits pogueren concórrer junts a una cita electoral.

                Recorde que fa uns anys, quan aquest que els escriu encara tenia la sort de dedicar-se al periodisme, vaig tindre l’oportunitat de traslladar-li aquesta qüestió a Agustí Cerdà, líder d’ERPV. Si la memòria no em traeix, va ser a Castelló, en un dels actes de la campanya electoral de les autonòmiques del 2007. Aquell dia Cerdà, amb la sinceritat i claredat que el caracteritza, em va respondre que “un votant d’ERPV mai votaria al Bloc, perquè les dos formacions tenen objectius diferents.” Punt final. Assumpte conclòs. O, almenys, això pensava jo. Huit anys després sembla que alguna cosa ha canviat. Per les declaracions d’uns i d’altres, pareix que el Bloc (Compromís) i ERPV ja no tenen objectius diferents i que es pot arribar a algun tipus d’acord preelectoral.

                Personalment estic d’acord amb l’Agustí Cerdà de 2007. ERPV i Compromís, tot i que tinguen molts punts del programa electoral en comú, no parlen el mateix idioma. Per altra banda, no entenc que a falta de quatre mesos per a les eleccions, amb tots els problemes interns que hi ha hagut al si de la coalició entre la gent del Bloc i els partidaris de Mònica Oltra, s’embarquen ara en un altre embolic. I per últim, considere que no sempre totes les aliances sumen. Algunes, com aquesta, podria restar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada