dilluns, 1 d’octubre del 2012

La justícia, cega?

La meua salut mental necessita que entre algun polític corrupte en la presó. Ho necessite de veritat. Perquè si no, pensaré que l’educació que he rebut i tots els valors que m’han inculcat des de menut han sigut una mentida. I no m’agradaria assumir –tot i que de vegades no puc pensar d’una altra manera– que els ciutadans ordinaris sense pedigrí ni distinció vivim una realitat i els que ens governen gaudeixen la vida sense preocupar-se si allò que fan va o no en contra de la llei. “Furtar està malament”, “als que conten mentides els creix el nas”, “si no et portes bé, els Reis et duran carbó”. Tot açò ens deien quan érem menuts. El que en aquella època no sabíem és que això no era del tot cert. Hui en dia el panorama polític valencià –i l’espanyol, en general, també– està ple de personatges que no s’ha portat bé i que, a diferència de la resta dels humans, continuen gaudint d’uns privilegis intolerables.
 Els dos nous imputats: l’alcaldessa d’Alacant Sonia Castedo i el seu antecessor, Luis Díaz Alperi, per afavorir –presumptament– els negocis d’un empresari amic. Seguint el guió previst, tant Castedo com Alperi es mostraran contentíssims perquè, per fi, podran dir davant del jutge la seua veritat (les escoltes telefòniques que s’han filtrat als mitjans de comunicació pense que són bastant clares). Però Castedo continuarà d’alcaldessa (almenys diu que dimitirà com a diputada) i Alperi seguirà eixamplant la seua panxa a costa dels millors restaurants alacantins. I ningú els cridarà l’atenció i segur que els jutjats els declararan no culpables, perquè “total ho han fet sense voler o no sabien que això no es podia fer.”
I vostés i jo (els que si no complim les lleis, no tenim escapatòria) continuarem resant cada dia per poder arribar a fi de mes. Continuarem pagant les conseqüències de la mala gestió d’aquells. I, més tard o més prompte, haurem de fer les maletes per no ofegar-nos en la merda de país que ens han deixat.
Per favor, senyors jutges, facen cas al meu psiquiatra i envien algun polític corrupte a buscar habitació a Picassent (o Alcalà Meco). Ho necessita la meua salut mental. I la de milers d’espanyols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada