divendres, 19 d’agost del 2011

‘Somiant amb Aleixa’ de Mercè Climent i Francesc Mompó

          Aleixa és una jove atrapada per mil i una inseguretats que busca desesperadament una brúixola per redreçar la seua vida. Els pares fa un temps que han mort. Tot i que ha finalitzat els estudis universitaris amb bones qualificacions, no acaba de fer-se un lloc en el complicat món laboral. En el terreny amorós les coses tampoc roden com a ella li agradarien. I, per si fóra poc, una capritxosa facultat que hereten totes les dones de la seua família la persegueix nit rere nit: cada vegada que algú somia amb ella, ella somia el mateix. I, com que Aleixa és una jove atractiva, gran part d’aquests encontres onírics són d’un elevat contingut eròtic.
Tothom coincideix que el gran punt fort d’aquesta obra són les descripcions dels encontres sexuals. Uns quadres sexuals molt variats, descrits amb tot tipus de detalls, replens de divertits jocs lingüístics, que aconsegueixen que el lector siga un convidat més a la festa dels sentits.
Un altre aspecte destacable és el fet que la novel·la haja sigut escrita alhora per un home i per una dona, ja que ens acosta al plaer sexual des de dos vies, en ocasions, massa antagonistes. Els homes vivim el sexe des d’una perspectiva exageradament fàl·lica; mentre que les dones reivindiquen el protagonisme d’unes altres fonts de plaer, que nosaltres ni tan sols sospitem de la seua existència.              
En definitiva, un llibre per llegir i compartir sensacions, que ens farà passar una bona estona abans, durant i després de la lectura...
          Aquest és el punt de partida de la novel·la de Mercè Climent i Francesc Mompó, que ve avalada per la concessió del Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida; tot un referent de la literatura eròtica catalana. La narració està construïda a partir de les vivències que la protagonista experimenta en tres estadis diferents: la realitat, els somnis i els records. Vivències, especialment les oníriques i les del passat, que l’angoixen i l’exciten a parts iguals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada