diumenge, 24 d’abril del 2011

'Pepe y Estrella' sorpresa gastronòmica a Xàbia

Ahir, Dissabte Sant, les meues xiques i jo vam passar el dia a Xàbia amb els pares de Laura. Ells estan totalment enamorats de la Marina Alta i, sempre que tenen uns dies, s'escapen bé a Dénia o, com en aquesta ocasió, a Xàbia. Jo he d'admetre que, tot i que sóc saforenc de pro, la Marina Alta és una comarca que ofereix nombroses alternatives, ja siga a l'interior, o a la costa. De fet, la meua platja favorita és la Granadella de Xàbia. Però no ens desviem del tema que vull proposar-los en aquesta entrada. Dins dels encants d'aquesta comarca i, en concret de la localitat de Xàbia, ahir vam descobrir un més: el restaurant Pepe y Estrella.

Està en primera línia de platja, entre l'Arenal i el Club Nàutic, perfectament escortat pels caps de la Nau i de Sant Antoni. La primera impressió, almenys per a mi,  no va ser especialment bona: "una terrasseta més per a guiris", vaig pensar. Però en deixar arrere la terrassa i entrar en la part de dins, la meua opinió va canviar. És un local, com va dir el meu sogre, José Luis, "sense pretencions, però molt acollidor".


Sorpresivament vam dinar molt bé. I dic sorpresivament, no per les expectatives que duiem, sinó pel plat que vam dinar: un típic putxero valencià. Quan algú entra en algun restaurant de la costa valenciana espera degustar un típic arròs a banda, un arròs del senyoret, o una fideuà. De fet eixa era la nostra intenció. Però quan vam veure les safates que treien a la taula del costat, reblides i replenes de cigrons, creïlles, carn de garreta, manetes de porc, pilotes, xoriç, botifarra, col, safanòria, etc., no vam tindre cap dubte.


Simplement els vull dir que vam encertar. Va resultar una olla excel·lent, sense res que envejar a les que he menjat a casa o a les que he tastat a Madrid. Per a repetir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada