dijous, 14 d’abril del 2011

El PP valencià, la corrupció i la llibertat d'expressió

El PP valencià, com tots els governants que creuen que l'origen del seu poder és diví, a mesura que s'aproxima qualsevol cita electoral, accentua la tendència a controlar l'agenda dels mitjans de comunicació. No cal que insistim, una vegada més, en les notícies que omplin les escaletes dels informatius de la Radio Televisió Valenciana. O en les pressions que reben aquests professionals perquè destaquen les bondats dels candidats populars i envien a la creu (ara que s'acosta la Setmana Santa) als indesitjables representants dels partits de l'oposició. Açò ja ho sap tothom, tot i que, malauradament, sembla que no li importe a ningú.

Les novetats, dins d'aquesta política de control informatiu, les hem vist en les últimes setmanes. Fa un mes, aproximadament, diversos col·lectius van convocar una manifestació a València, per clamar contra la poca transparència del govern Camps. Què va intentar fer el Consell? Doncs, molt senzill, intentar impedir aquesta convocatòria, adhuint que s'atemptaria contra l'honor de Camps i la resta de membres del govern valencià. Per sort, la Constitució regula la Llibertat d'Expressió i dóna cobertura legal al Dret de Manifestació, i els dirigents populars valencians van haver d'acudir a alguna de les farmàcies que regenten, a comprar taps de goma per insensibilitzar-se les orelles i no escoltar les protestes de la societat civil valenciana.

Doncs bé, aquest matí els guionistes del partit que ens governa a tots els valencians han perpetrat un nou capítol d'aquest sainet politicosocial. El PP valencià no ha tingut millor idea que presentar una reclamació davant la Junta Electoral pel tractament informatiu de TVE, Cuatro, Telecinco i la Sexta, al voltant de la inclusió "d'imputats per corrupció" en les llistes electorals del partit. Es veu que les paraules 'corrupció' i 'imputats' no els han fet gens de gràcia.

Com ha acabat aquesta nova entrega del serial? De l'única manera que podia fer-ho: la direcció nacional del PP, des de primera hora del matí, els ha tirat de les orelles i els ha dit que llevaren, immediatament, la reclamació. I així ha sigut: el PP de Camps ha hagut de rectificar i no ha tingut més remei que aplicar el sentit comú. Veurem quan de temps els dura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada