dijous, 9 de juny del 2011

Milers de persones reivindiquen les línies en valencià

Hui ha sigut el primer dia de mobilitzacions contra el decret de Font de Mora que suprimirà les línies en valencià i substituirà tots els programes lingüístics per un, suposadament, trilingüe. Model, com imagine que la majoria de vostés sabran, importat de la llunyana Galícia del popular Feijóo. Convocats per Escola Valenciana, unes 22.000 persones -com se sol dir, segons l'organització- han omplit els carrers de les capitals de les tres províncies valencianes. Docents, pares d'alumnes, estudiants, sindicalistes i representants dels principals partits d'esquerra li han dit ben clar -i alt- a Font de Mora que reconsidere aquesta nova ocurrència.

Jo, per raons personals que no vénen al cas, no he pogut  abandonar Xopilàndia per assistir a la concentració de València. Però vull aprofitar aquesta entrada del meu bloc, per sumar-se a les veus dels meus companys i reclamar una vegada més als nostres polítics, que s'esforcen per prestigiar la llengua del nostre poble. Una llengua que hem parlat generació rere generació des de fa uns quants segles i que si no mimem i aprenem a estimar, només sobreviurà en els centres educatius, però dins del departament de cultura clàssica, en companyia del llatí i del grec.

La pròxima manifestació tindrà lloc el dissabte 18 de juny, a partir de les sis de la vesprada, a la plaça de Sant Agustí de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada